עוגת שוקולד

dsc_0542

עוגת שוקולד

חומרים לתבנית בקוטר 28 ס"מ או 2 תבניות עיגול סיליקון בקוטר 20 ס"מ:

200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1/4 כפית מלח

5 ביצים גדולות (L) או 6 ביצים בינוניות

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כפות ברנדי או קוניאק

1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח רגיל

1/4 כוס אבקת קקאו

1 כפית אבקת אפייה

לשימון התבנית:

תרסיס שמן בטעם חמאה פאם

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

 

מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית גדולה או שתי תבניות עיגול סיליקון קטנות .

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים מלח ומערבבים.

מקציפים בקערת מיקסר ביצים וסוכר כ-5 דקות לקצף חזק ותפוח מאוד.

מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת השוקולד.

מוסיפים ברנדי או קוניאק ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

יוצקים לתבנית הגדולה או לתבניות הקטנות ומחליקים.

אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים (נזהרים לא לייבש את העוגה).

מכינים את הציפוי ומצפים את העוגה: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי). מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים לתערובת חלקה.

יוצקים את הציפוי על העוגה ומחליקים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות

בתאבון,

dsc_0542

Comments

comments