פירה כפרי

dsc_0441

פירה כפרי

חומרים ל-4-6 מנות:

8 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 5 ס"מ

1 כף מלח

1/4 כוס שמן זית

2-1 שיני שום, קצוצות דק-דק

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 3 ס"מ מעל תפוחי האדמה, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה.

מבשלים כ-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. מסננים היטב.

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, מועכים לפירה גס (לא לפירה חלק), מוסיפים שמן זית ושום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שהפירה זהוב קלות.

dsc_0441

Comments

comments