פיש אנד צ'יפס

פיש

חומרי הגלם:

שמן קנולה לטיגון

קילו פילה דג לבן חתוך לרצועות (איניטיאס, פלמידה)

כוס קמח

מלח, פלפל

לבלילה:

2 כוסות קמח

מלח, פלפל

4 כוסות בירה לבנה

ביצה

פירורי פנקו

לצ'יפס:

6 תפוחי אדמה גורמה אפויים בנייר כסף

למיונז המתובל:

צנצנת מיונז איכותי

2 כפות לימון כבוש

3 כפות רכז עגבניות Mutti

שום כתוש

פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל

לטחינה האסיאתית:

כוס טחינה גולמית אחווה

3 כפות סויה

3 כפות מירין

3 כפות מיץ לימון

כפית שום כתוש

כפית ג'ינג'ר כתוש

מעט שבבי צ'ילי

כפית שמן שומשום

 

אופן ההכנה:

הפיש:

מחממים שמן לטיגון עמוק.

מערבבים את הקמח עם התבלינים וטובלים את הדג בתערובת.

מערבבים את כל חומרי הבלילה.

טובלים את נתחי הדג המצופה בבלילה ולאחר מכן בפירורי הלחם.

מטגנים בשמן עמוק כחמש דקות ומניחים על נייר סופג.

הצ'יפס:

פורסים את תפוחי האדמה (עם הקליפה) לפלחים.

מטגנים בשמן עמוק.

המיונז המתובל:

מערבבים מיונז עם לימון כבוש, רכז עגבניות, שום ופטרוזיליה קצוצה.

הטחינה:

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה עד לקבלת מסה אחידה.

ההגשה:

מגישים את הפיש אנד צ'יפס לצד המיונז המתובל והטחינה האסיאתית.

פיש

Comments

comments