שקשוקת סלק, פקאנים מסוכרים וגבינה כחולה

מצרכים:
● 3 כפות שמן זית
● 2 כפות חמאה
● 1 כרישה קצוצה גס
● 2 שיני שום קצוצות דק
● 2 כפות עלי טימין טרי
● 1 כף דבש
● 2 כפות חומץ אגוזים או חומץ יין לבן
● 3 סלקים בואקום- שופרסל חתוכים לקוביות
● 250 מ"ל שמנת מתוקה 32% שומן
● 1 ביצה
● כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס
● 6 חלמונים
● 100 גרם גבינת גורגונזולה ( או גבינה כחולה אחרת ) חתוכה לקוביות
● 50 גרם פקאנים מסוכרים קצוצים גס
● חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה:
1. בסיר רחב או מחבת גדולה מחממים שמן זית וצולים את הכרישה מספר דקות עד שמתרככת קלות.
2. מוסיפים חמאה, שום וטימין וממשיכים בטיגון עוד כדקה.
3. מוסיפים את הדבש, החומץ וקוביות הסלק וממשיכים לצלות עוד כ5 דקות.
4. טורפים את הביצה עם השמנת ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים מספר דקות.
5. מניחים את חלמוני הביצה אחד אחד, בין לבין מניחים קוביות גורגונזולה ומבשלים עוד 2-3 דקות.
6. מפזרים פקאנים ופטרוזיליה ומגישים.

Comments

comments