גספצ'ו אפונה ירוקה, מוס סלמון וקוביות סלק פריכות

מצרכים:

לגספצ'ו
• 200 גרם אפונה ירוקה עדינה קפואה מופשרת
• 1 שן שום פרוסה
• צרור עירית קצוץ
• 1 כוס מי קרח
• 200 מ"ל שמנת מתוקה קרה
• מלח ופלפל לטעם

למוס סלמון
• חצי כוס שמנת מתוקה
• 1 קופסא פילה סלמון מעושן
• 1 שן שום כתושה
• 1 כף חרדל גרגירים תומר
• קליפה מגוררת מלימון אחד

לסלק
• 2 סלקים קלופים וחתוכים לקוביות
• 1 כף שמן זית
• 3 כפות רכז רימונים תומר
• מלח ופלפל
עלי פטרוזיליה פריכים – אופצייה מגניבה לשימוש בניילון נצמד
• עלים מ8 גבעולי פטרוזיליה
• כפית שמן זית
• קורט מלח

להגשה
• 4 צנימים בתוספת שומשום תומר מחולקים ל4
• שמן זית

אופן ההכנה:
1. גספצ'יו: חולטים את האפונה, השום והעירית במים רותחים חצי דקה ומסננים.
2. מעבירים את הירקות, המים והשמנת לבלנדר, טוחנים למרקם חלק, ומקררים היטב.
3. מוס: מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מפוררים את הסלמון לקערה נפרדת ומערבבים עם השום, החרדל והלימון. מקפלים עם הקצפת, מעבירים לשק זילוף ומקררים היטב.
4. מערבבים את הסלקים עם מעט שמן זית ורכז הרימונים ומעבירים ליוניקוקר. מפעילים עד שהסלק פריך.
5. מכינים את עלי הפטרוזיליה: עוטפים צלחת שטוחה בניילון נצמד , מורחים בשמן זית ומפזרים קורט מלח. מניחים עלי פטרוזיליה על הצלחת כאשר הצד הכהה הבוהק שלהם כלפי מטה ( צד ההגשה) ומכניסים למיקרוגל ל2 דקות.
6. מגישים: מזלפים על כל שבר צנים מוס סלמון, שופכים גספצ'יו, מפזרים קוביות סלק, מניחים עלי פטרוזיליה ומזלפים שמן זית.

Comments

comments