סלט מנגו ירוק ושייטל בקר ברוטב נאם ג'ים

מצרכים:

לרוטב
• 2-3 שיני שום
• 1-2 צ'ילי אדום
• שורש ג'ינג'ר 2X1 ס"מ – קלוף וקצוץ
• ענפים מ-1/2 צרור כוסברה (מומלץ שורש אם ניתן להשיג) – קצוצים
• 2-3 כפות סוכר או 1 כף סוכר דקלים מגורד בפומפייה
• 1 כף רוטב דגים (נאם פלא)
• ½ כפית מלח
• 2 כפות מי תמרהינדי או ½ כפית רכז תמרהינדי
• מיץ מ-1 ליים
לסלט
• 200 גרם אנטריקוט בקר פרוס לרצועות דקות
• ספריי שמן קוקוס
• 2 יח' מנגו ירוק או פאפאייה ירוקה גדולה – חתוך לגפרורים (כ-2 כוסות דחוסות)
• 1 סלסלה קטנה עגבניות שרי חצויות
• 1 כוס שעועית ירוקה טרייה – חתוכה למקטעים של 1-2 ס"מ
• 1 צ'ילי אדום או ירוק (אופציונלי) – פרוס דק
• 3 בצלי שאלוט קלופים ופרוסים דק
• ½ כוס בוטנים קלויים
להגשה
• 1 חסה רומית קטנה מפורקת לעלים
• 1 כוס נבטים סיניים

אופן ההכנה:
1. לרוטב: מכניסים את כל הרכיבים למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק. ניתן גם להשתמש בבלדר מוט או מכתש ועלי (מועדף)
2. פורסים את האנטריקוט לרצועות דקות ומכסים ב-1/3 מהרוטב. משהים ל-30 דקות במקרר.
3. בזמן הזה קוצצים את מרכיבי הסלט.
4. מסננים את הבשר מהמשרה, מתיזים שמן קוקוס על מחבת נון סטיק ומקפיצים את רצועות הבקר כ-דקה. מוסיפים את הרוטב ומרתיחים.
5. מערבבים יחד את רצועות הבקר עם הסלט ושארית הרוטב ומגישים את החסה/כרוב והכוסברה ליד.

Comments

comments