אמנון מטוגן ברוטב חמוץ מתוק חריף

מצרכים:
• 2 דגי אמנון במשקל 400-500 גרם כל אחד
• 2 כפות שמן קוקוס
• 4 כפות מחית שום ג'ינג'ר
• 1 פלפל צ'ילי חריף קצוץ
• 2 עגבניות "מגי" קצוצות
• 2 פרוסות אננס טרי או משומר קצוץ דק
• ½ כוס רוטב לפאד תאי "הלת'י בוי"
• 2-3 כפות קרם קוקוס
• 1 כוס שעועית שחורה מבושלת ( אפשר משימורים ) ומסוננת
• מלח לפי הטעם
לטיגון
• שמן קנולה
להגשה
• צרור ריחן תאילנדי (או בזיליקום רגיל)
• צרור כוסברה
• 1 בצל סגול קטן – פרוס דק מאד
• לימון/ליים חצוי

אופן ההכנה:
1. מכינים את הרוטב: מניחים בסיר קטן שום וצ'ילי קצוץ, מוסיפים שמן קוקוס ומטגנים על להבה נמוכה – בינונית כ-2 דקות. מוסיפים עגבניות מגי ואננס וממשיכים להקפיץ 2 דקות נוספות.
2. מוסיפים רוטב לפאד תאי וחלב קוקוס, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים שעועית שחורה.
3. מחממים שמן קנולה בווק ( מבחן הגפרור ), חורצים בכל דג 3 חתכים אלכסוניים מכל צד ומטגנים 4-5 דקות, מוציאים לנייר סופג.
4. מגישים לכל סועד דג, רוטב בקערה ליד ועשבי תיבול ליד.

Comments

comments