טאקו אנטריקוט בקר בטקילה וליים

טאקו אנטריקוט בקר בטקילה וליים

מצרכים:

מרינדה לאנטריקוט
• 400 גרם אנטריקוט פרוס לרצועות בעובי 1 ס"מ
• 1/3 כוס טקילה
• 1 כפית טבאסקו צ'יפוטלה
• 1/2 כפית מחית מולה
• 1 כף רוטב סויה
• מיץמ-2 ליים או לימון
• 1 כף סוכר חום
• 1 כפית מלח

סלסת עגבניות ופלפלים שרופים
• 4-5 עגבניות בשלות
• 2 פלפלים ירוקים מתוקים
• 3 פלפלים חריפים
• 2 שיני שום כתושות
• חצי כוס כוסברה קצוצה דק
• 5 כפות שמן זית
• חצי כפית מלח

לטאקו
• 4 עלי טורטיות קטנים
• שמן זית

להגשה
• 1/4 חסה אמריקאית פרוסה דק
• 1/4 כרוב סגול קטן פרוס דק מאד
• 1 אבוקדו קלוף ופרוסים דק

אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד את חומרי המרינדה עם רצועות האנטריקוט בקערה, מכסים בניילון נצמד ומשאירים בטמפ' חדר ל-1-2 שעות. (בקיץ מכניסים למקרר)
2. לסלסת עגבניות: מניחים רשת על להבה בינונית גלויה ושורפים את העגבניות והפלפלים עד שהם רכים ומפויחים מבחוץ. מצננים, קולפים את הפלפלים, קוצצים ומתבלים עם שאר חומרי הסלסה. שומרים בטמפ' חדר.
3. לטאקו: מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים את הטורטיות ומניחים על רשת תנור בין 3 שלבים, מניחים מעל הרשת עם הטורטיות תבנית תנור קטנה ואופים כ-5 דקות. מוציאים ומצננים מעט.
4. מסננים את האנטריקוט, מחממים מחבת גריל וצורבים היטב את האנטריקוט מכל צידיו. מוסיפים את המרינדה, מרתיחים ומכבים את האש.
5. מעבירים את הטאקו הפריכים לקערה מתאימה, ממלאים ברצועות אנטריקוט, סלסת עגבניות ופלפלים, חסה וכרוב פרוסים, אבוקדו וסלסת עגבניות.

Comments

comments