טורטייה ספרדית עם טונה

טורטייה ספרדית עם טונה

מצרכים:

טורטייה
● 2 תפו"א דזירה גדולים – קלופים, חתוכים לרבעים ופרוסים דק (1/4 ס"מ עובי)
● 1 בצל בינוני – קצוץ
● ½ כפית מלח
● 5 כפות שמן זית
● 5 ביצים L
● 1-2 קורט מלח

טופינג טונה
● 2 קופסאות טונה לימון- מסוננת
● 3 כפות מיונז
● 1 כף שמן זית
● 6 יח' פלפלוני שיפקה חריפים קצוצים דק
● 3 כפות עירית קצוצה

אופן ההכנה:
1. לטורטייה: מעבירים בצל ותפו"א לקערת זכוכית, מפזרים מלח ו-3 כפות שמן זית ומערבבים.
2. מכסים בניילון נצמד, דוקרים עם סכין 4-5 פעמים ומבשלים במיקרוגל על עוצמה גבוהה (900W) 5 דקות. מוציאים, מערבבים ומחזירים ל-5 דקות נוספות. אם תפו"א עדיין לא רכים מחזירים למיקרוגל ל3 דקות נוספות. מצננים מעט.
3. טורפים את הביצים עם קורט מלח, מוסיפים את התפו"א והבצל הרכים ומערבבים בעדינות.
4. מחממים היטב מחבת בקוטר 18 ס"מ בעלת דפנות עגולות עם ציפוי נון סטיק, מוסיפים את 2 כפות השמן זית הנותרות ויוצקים את התערובת פנימה בבת אחת.
5. משטחים עם כף עץ ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה כ-5 דקות. מוודאים שהטורטייה לא נדבקת לתחתית אך לא נוגעים בא מעבר לכך.
6. הופכים על גבי צלחת ומחזירים את הצד השני של הטורטייה לבישול קצר של 2 דקות. מוציאים לצלחת הגשה.
7. לטופינג: מערבבים את כל החומרים, מסדרים שכבה אחידה.

Comments

comments