פנקייק ניוקי (קייזרשמאן) עם דובדבנים וסירופ דובדבנים

פנקייק ניוקי (קייזרשמאן) עם דובדבנים וסירופ דובדבנים

מצרכים:

בלילת קייזרשמאן
• ½ כוס + 1 כף קמח לבן
• 1 שמנת מתוקה
• 2 ביציםL מופרדות
• 2 כפות דובדבנים מיובשים מושרים בליקר דובדבנים 24 שעות.
• קורט מלח
• 2כפיות חמאה

סירופ דובדבנים חמוצים
• 1 לפתן דובדבנים חמוצים תומר
• 1/2 כוס סוכר

להגשה
• קרם פרש

אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים קמח ושמנת בתנועות איטיות. מוסיפים 2 חלמונים ומערבבים עד אחידות.
2. מסננים דובדבנים ומוסיפים לקערה, מערבבים.
3. בקערה נפרדת מקציפים את 2 החלבונים יחד עם המלח לכדי קציפה אוורירית ויציבה.
4. מקפלים את החלבונים לתוך התערובת: מתחילים עם 1/3 מהחלבונים, מערבבים ואז מקפלים את 2/3 הנותרים.
5. מחממים מחבת ומוסיפים כף חמאה, יוצקים פנימה את הבלילה ומבשלים על להבה בינונית עד שהחלק התחתון של ה"פנקייק" שחום.
6. מעבירים את ה"פנקייק" החצי אפוי לצלחת, מוסיפים כף חמאה נוספת למחבת ומכניסים חזרה את ה"פנקייק" שבצלחת (צד לא מבושל כלפי מטה).
7. כאשר החלק התחתון השחים, חותכים שתי וערב את ה"פנקייק" העבה שנוצר במחבת ומוסיפים מעט חמאה. ממשיכים לטגן עד שכל הצדדים שחומים.
8. לסירופ: מעבירים את תכולת הצנצנת והסוכר לסיר קטן ומבשלים חצי שעה עד שהנוזל מקבל מרקם סמיך של סירופ.
9. מעבירים את הקייזרשמאן לצלחת הגשה, מפזרים מעט אבקת סוכר. מגישים לצד סירופ דובדבנים וקרם פרש.

Comments

comments