קבב בורי בפיתה עם טחינה סלק, סלט קצוץ ושמנת חמוצה

קבב בורי בפיתה עם טחינה סלק, סלט קצוץ ושמנת חמוצה

4 מנות

מצרכים:

  • 250 גרם פילה בורי ללא עור ועצמות- חצי קצוץ בסכין וחצי גרם טחון – לבדוק עם איתיאל שאכן הדג מגיע חצי טחון
  • 2 בצלים קצוצים דק ומטוגנים במעט שמן זית שופרסל
  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כוס סודה
  • כוס עשבי תיבול טריים קצוצים ( פטרוזיליה, כוסברה או כל עשב תיבול אחר )
  • חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור גרוס, חצי כפית כמון
  • 80 גרם שקדים בצורת מקלות או פרוסים קלויים
  • כפית קליפת לימון מגוררת
  • שמן זית לצלייה

טחינה סלק

  • כוס טחינה גולמית
  • מיץ וקליפה מגוררת מ2 לימונים
  • 2 שיני שום
  • כוס מים
  • כפית מלח
  • 2 סלקים בינוניים קלופים ומבושלים עד ריכוך או מרוככים במיקרוגל ( כ-15 דקות על עוצמה מקסימלית)

סלט קצוץ

  • 2 מלפפונים קצוצים לקוביות קטנות
  • 2 עגבניות קצוצות לקוביות קטנות
  • 1 מלפפון חמוץ קצוץ לקוביות קטנות
  • חצי בצל אדום קצוץ לקוביות קטנות
  • 3 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד

להגשה:

  • 4 פיתות טריות
  • 1 גביע שמנת חמוצה 9% שומן ( 150 מ"ל )

 

אופן ההכנה:

  1. לשים את כל חומרי הקבב היטב ויוצרים 8 קבבים.
  2. טוחנים את כל חומרי הטחינה במעבד מזון.
  3. מערבבים את כל חומרי הסלט.
  4. מורחים את הקבבים בשמן זית, מחממים היטב מחבת או פלנצ'ה וצולים את הקבבים כ-2 דקות מכל צד.
  5. מורחים בכל פיתה טחינה סלק, מכניסים 2 קבבים וסלט ומסיימים בכף גדושה של שמנת חמוצה.

Comments

comments