סנדוויץ בייגלה ירושלמי עם פילה דניס ברוטב לימונים שרופים ועריסה

סנדוויץ בייגלה ירושלמי עם פילה דניס ברוטב לימונים שרופים ועריסה

מצרכים:

  • 2 פילה דניס ללא עור ועצמות
  • 4 כפות שמן זית
  • חופן עלי אורגנו/זעתר טרי
  • כפית סומק, מלח, פלפל

לרוטב

  • 5 לימונים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות עריסה
  • חופן עלי נענע קצוצה

להגשה

  • 1 בייגלה ירושלמי ( עם שומשום )
  • 2 כפות שמן זית
  • יוגורט
  • עלי רוקט
  • עלי שמיר
  • פרוסות בצל סגול

 

אופן ההכנה:

  1. לרוטב: מחממים תנור ל200 מעלות. צולים את הלימונים בתנור על תבנית מרופדת בנייר אפייה 30-40 דקות עד שהקליפה משחירה מעט. מוציאים מהתנור, חוצים את הלימונים ומרוקנים את בשר הלימון לקערה. נפטרים מהגרעינים ומערבבים עם שמן זית, דבש, עריסה ונענע.
  2. לדגים: מתבלים את הדגים בשמן זית, אורגנו, סומק, מלח ופלפל.
  3. חוצים את הבייגלה ומחלקים כל חצי ל2 חלקים. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. על חצי מורחים קרם לימון ומניחים את הדגים מעל. על החצי השני מטפטפים מעט שמן זית. צולים 5 דקות.
  4. מגישים: מוציאים מהתנור, מורחים על החצי היבש כף יוגורט ומגישים 2 מנות עם רוקט, שמיר ופרוסות בצל סגול.

 

 

Comments

comments