דאל באט דלורית

דאל באט דלורית

4 מנות 

מצרכים:

  • 5 כוסות עדשים כתומות ( 300 גרם )
  • 4 כוסות מים
  • חצי דלורית קלופה ונקייה מגרעינים- חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כפית זרעי חרדל
  • 1 כפית צ'ילי יבש חריף
  • חצי כפית כורכום
  • 2 כפות חמאה + 2 כפות שמן קנולה
  • 2 כפות מחית שום-ג'ינג'ר
  • חצי כוס קרם קוקוס
  • חצי כוס כוסברה קצוצה

 

אופן ההכנה:

  1. מעבירים את העדשים לסיר, מוסיפים את המים ומרתיחים. מקפים את הקצף, מורידים ללהבה בינונית ומבשלים כ-20 דקות.
  2. מוסיפים את קוביות הדלורית וממשיכים בבישול עוד כ-5 דקות עד שמתקבלת דייסה די סמיכה עם קוביות דלורית פריכות.
  3. לקראת סוף הבישול קולים במחבת יבשה את התבלינים 1-2 דקות. מעבירים למכתש ועלי וכותשים למרקם גס.
  4. מחממים באותה מחבת את החמאה עם השמן, מוסיפים את מחית השום והג'ינג'ר ואת התבלינים הכתושים ומטגנים דקה, מוסיפים את קרם הקוקוס, מביאים לרתיחה ומוסיפים את תכולת המחבת לסיר העדשים. מתקנים תיבול.

מוסיפים את הכוסברה ומגישים לצד קערת אורז ופיתה עירקית.

Comments

comments