ארטיק בנופי פאי

ארטיק בנופי פאי

מצרכים:

חלק עליון

  • 1 כוס חלב מרוכז
  • 2 + 1/3 כוסות שמנת מתוקה
  • 3 בננות גדולות בשלות וקלופות

למילוי ארטיק

  • 1 בננה חתוכה לפרוסות בעובי ½ ס"מ
  • שוקולד שופרסל שבור לחתיכות קטנות

 

חלק תחתון

  • 1 כוס פתי בר כתוש
  • קורט הל טחון
  • 1 כף חמאה חתוכה לקוביות
  • 1 כף סוכר חום

תוספות

  • 2 כפות ריבת חלב

 אופן ההכנה:

  1. לחלק התחתון: כותשים פתי בר ומערבבים עם חמאה, הל וסוכר חום. מצמידים לחלק התחתון של תבנית הארטיק.
  2. פורסים בננה לעובי ½ ס"מ ומניחים 3 יח' בטור בתבנית הארטיק. מפזרים קוביות שוקולד. חוזרים על כך בשאר התבנית.
  3. לחלק העליון: בקערת מיקסר מקציפים חלב מרוכז ושמנת עד שמתייצב וניתן לצייר את הספרה 8 על פני התערובת
  4. מועכים את שלושת הבננות עם מזלג ומקפלים לקערת המיקסר.
  5. יוצקים את התערובת לתוך התבניות, מקפיאים לשעתיים לפחות.
  6. מחממים ריבת חלב במיקרוגל ל-30 שניות ומערבבים למרקם נוזלי (ניתן להוסיף מעט חלב או מים רותחים). מוציאים את התבנית למשטח עבודה, מזלפים ריבת חלב ומקפיאים בשנית.

 

Comments

comments