כנפי עוף בקרמל סצ'ואן

כנפי עוף בקרמל סצ'ואן

מצרכים:

  • 1 ק"ג כנפי עוף חתוכות לחצאים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/3 כוס מים
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס חומץ טבעי
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כפית פלפל סצ'ואן שלם/1/2 כפית פלפל ארבע העונות גרוס
  • 2 כוכבי אניס שלמים
  • 1 כף שמן שומשום
  • 2X3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף ופרוס דק
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 פלפל ירוק חריף ללא גרעינים

להגשה:

  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ
  • 1 כף שומשום – לקלות במחבת עם קצת תרסיס שמן קוקוס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מ"צ
  2. מערבבים בקערה את כל המצרכים מלבד הכנפיים, המים והסוכר.
  3. שופכים לסיר מים ואז סוכר, מערבבים מעט ומרתיחים על להבה גבוהה עד אשר מתקבל צבע חום בהיר (לא לערבב עם כף!), מנמיכים להבה וממתינים לקבלת צבע חום עמוק.
  4. מיד יוצקים פנימה את תכולת הקערה, מערבבים בעזרת כף עץ ומוסיפים את הכנפיים.
  5. מכסים בנייר כסף ומעבירים ל-20 דקות צלייה בתנור. מערבבים מדי פעם (ניתן להוסיף 1-2 כפות מים לפי כמות הנוזלים).
  6. מסירים נייר כסף ומשחימים תחת הגריל של התנור..
  7. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מלמעלה בצל ירוק ושומשום.

 

 

 

Comments

comments