פסטה ראגו שריר וירקות ביין, טריאקי, תפוזים וסילאן

פסטה ראגו שריר וירקות ביין, טריאקי, תפוזים וסילאן

מצרכים:

  • 500 גרם בשר שריר חתוך לקוביות בגודל 2X2
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 סלק קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 כרישה חתוכה לטבעות
  • 1 בצל אדום חתוך גס
  • 4-5 שיני שום קלופות
  • 1 גזר פרוס
  • 3-4 גבעולי סלרי ועלים קצוצים גס
  • 1 כוס יין אדום
  • 4 כפות סילאן
  • 2 כפות רוטב טריאקי קיקומן
  • מיץ וקליפה מגוררת מתפוז אחד
  • צרור ענפי טימין
  • כפית פלפל אנגלי, 2 מקלות קינמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לפנקו

  • 3 כוסות פנקו
  • 4 כפות שמן זית

להגשה

  • 250 גרם פסטה פנה מקמח מלא ( או פסטה אחרת לבחירה ) מבושלת לפי הוראות היצרן
  • חופן גדול פטרוזיליה קצוצה גס

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לטמפ' מקסימלית.
  2. בתבנית תנור מערבבים את הירקות עם 3 כפות שמן זית וצולים כחצי שעה עד השחמה.
  3. בינתיים בסיר לחץ מטגנים את קוביות הבשר ב3 כפות שמן זית עד השחמה.
  4. מוסיפים את היין, הסילאן, הטריאקי, מיץ וקליפת התפוז, ומבשלים ללא מכסה מספר דקות.
  5. מכניסים את הטימין, הפלפל האנגלי והקינמון למסננת תה או בד חיתול קשור ומעבירים לסיר ביחד עם הירקות הצלויים מהתנור.
  6. מוסיפים מים רותחים לכיסוי ומכסים את הסיר. מבשלים בסיר לחץ כ2-3 שעות עד שהבשר מתפורר. ( אפשר לצלות גם בסיר רגיל 4-5 שעות).
  7. לפני ההגשה מפרקים באמצעות כף את הבשר והירקות למרקם של תבשיל ראגו ומביאים לרתיחה.
  8. מטגנים במחבת את הפנקו בשמן זית להשחמה קלה.
  9. מעבירים את הפסטה המוכנה לסיר ביחד עם הפטרוזיליה, מערבבים היטב ומגישים עם מעט פנקו פריך לכל סועד.

 

 

Comments

comments