קובה טונה חאלבי

קובה טונה חאלבי

קובה טונה חאלבי

מצרכים:

בצק קובה

  • 1 כוס בורגול דק (240 גרם)
  • ½ כוס + 3 כפות קמח (100 גרם)
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • ½ כפית כמון
  • 1 כפית מלח

מילוי קובה

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול בצל מגורד בפומפייה וסחוט היטב
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/3 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • 2 קופסאות טונה 5%–בטעם טבעי מסוננת

לטיגון

  • 1 בקבוק שמן קנולה

סלסת עגבניות שרופות

  • 8 עגבניות מגי
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • קורט סוכר
  • ½ כפית מלח

להגשה

  • יוגורט 

 

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק: משרים בורגול ב3 כוסות מים רותחים ומניחים בצד לשעתיים.
  2. מסננים את הבורגול וסוחטים היטב. מוסיפים את שאר החומרים של הבצק ולשים היטב.
  3. מכסים במגבת לחה ובינתיים מכינים את המילוי.
  4. להכנת המילוי: מחממים סיר קטן, מוסיפים שמן ובצל ומאדים עד שהבצל רך. מוסיפים את הצנוברים והתבלינים ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים את הטונה, מערבבים ומכבים את האש.
  5. בידיים רטובות לוקחים מתערובת הבצק כדור בגודל פינג פונג וממלאים לצורת קובה.
  6. מכינים סלסה: שורפים את העגבניות בשלמותן על רבי רשת על להבה גלוייה. קוצצים עם סכין ומערבבים עם שאר החומרים.
  7. מטגנים את הקובה בשמן עמוק ומעבירים לנייר סופג.
  8. מגישים לצד קערת יוגורט וסלסת עגבניות.

 

Comments

comments