כנאפה סולת וטחינה

כנאפה סולת וטחינה

כנאפה סולת וטחינה

מצרכים:

  • 6-7 כפות טחינה גולמית

לתערובת הסולת

  • 200 גרם חמאה
  • כוס חלב ( 240 מ"ל )
  • חצי כוס סוכר ( 100 גרם )
  • כפית הל טחון
  • רבע כפית מלח
  • 3 כוסות סולת ( 600 גרם )

לשכבת גבינות

  • 300 גרם גבינת כנען
  • 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • חצי כפית מלח

לסירופ סוכר

  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס מים
  • כף דבש
  • כפית מי ורדים
  • מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון

להגשה

  • דובדבנים טריים
  • גלידת פיסטוק
  • פיסטוקים קלופים וקלויים קצוצים
  • עלי ורדים טחונים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מביאים לרתיחה בסיר את כל חומרי תערובת הסולת למעט הסולת. מוסיפים את הסולת ומבשלים כ-2 דקות תוך כדי עירבוב. מעבירים לתבנית ומשטחים לעובי של 1 ס"מ.
  3. אופים 10-15 דקות עד שהתערובת מתקשה קלות אבל לא משחימה. מוציאים מהתנור ומקררים מעט.
  4. מעבירים את התערובת למעבד מזון ושוברים לפירורים.
  5. משמנים את תבנית בקוטר 24 ס"מ ב6-7 כפות טחינה גולמית.
  6. משטחים 1/3 מכמות פירורי הסולת על הטחינה בתבנית ולוחצים מעט כלפי הדפנות על מנת לייצר שוליים גבוהים.
  7. מערבבים את הגבינות עם המלח ומשטחים בתבנית על הטחינה.
  8. משטחים 1/3 מהסולת על הגבינות ולוחצים קלות. ( את השאר שומרים במקרר/מקפיא ).
  9. מכניסים לתנור לכ-45 דקות אפייה עד שהפירורים מזהיבים קלות.
  10. לסירופ: מרתיחים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן ומבשלים 5-7 דקות עד לסמיכות של סירופ מייפל.
  11. מוציאים מהתנור, מוזגים את הסירופ המתובל מלמעלה ומגישים עם דובדבנים, גלידת פיסטוק, עלי ורדים ופיסטוקים גרוסים.

 

 

Comments

comments